UienSoep
Ingredienten:
- 1 kg. Uien.
- 2 liter water.
- 3 el. Bloem.
- +/- 75 gr. bakboter.
- 4 Runder bouillonblokjes.
- 3 takjes verse tijm of 1 tl. gedroogde tijm.
- Peper.
- Zout.
- 1 zakje geraspte kaas.
- Evt. een stokbrood.
Bereiding:
1. Pel de uien en snij deze in halve ringen.
2. Smelt de boter in de pan.
2. Smelt de boter in de pan.
3. Bak de uien met de bloem, totdat de uien glazig zijn.
4. Voeg 2 liter water, de bouillonblokjes, tijm, peper en zout toe.
5. Zet de slome 1 uur op high, daarna 4 a 5 uur op low.
6. Verwarm de oven voor op 180 gr.
7. Schep uiensoep in kommen, doe in het midden een plakje stokbrood en bestrooi dit met geraspte kaas.
8. Zet de kommen 5 min. in de oven.
9. Als je geen oven hebt, laat het stokbrood dan weg en doe de geraspte kaas, in de kommen met soep.
Eet smakelijk.
