Porkolt - Slowcooker Recepten

Slowcook Recepten
Ga naar de inhoud
Pörkölt (Hongaarse goulash)
Ingredienten:

  • 5 uien (niet te klein versnijden
  • 5 paprika’s, gemengd (geel, groen en rood), niet te klein versneden.
  • 6 mooie wortels, in schijfjes.
  • 2,2 kg rundsvlees van de schouder (niet te klein versneden)
  • 4 laurierbladeren
  • stoofvleeskruiden (kan ook met Zwolse stoof)
  • chilivlokken
  • komijn
  • zout
  • tabasco
  • 1/2 fles rode wijn
  • 3 Bouillonblokjes rund
  • 4 eetlepels bloem
  • 300 ml passata
Bereiding:

Stoof het vlees aan in een pan zodat alle kantjes mooi dichtgeschroeid zijn.
leg alle groenten tesamen in de SC, samen met het aangebakken vlees.
voeg de kruiden toe naar smaak. Vooral niet gierig zijn met de stoofvleeskruiden. Wees voorzichtig met komijn zodat het niet gaat overheersen.
verdeel de bloem over het geheel
het geheel omroeren en de rode wijn toevoegen.
ongeveer 5 uur op high en
1 uur op low.
opdienen met rijst, puree aardappelen of als goede Belg zijnde met frietjes..

Eet smakelijk.
Bron:
Frank Vermeiren.
A PhantomSoft 2024 Production
Terug naar de inhoud