Hollandse Hachee
Ingredienten:
- 1 kg. Runderstoofvlees of Hacheevlees of Runderriblappen.
- 1 kg. Uien.
- 2 zakjes Knorr Hollandse hachee.
- 2 el. Bloem.
- Rode wijn of Rodewijn azijn.
- 1 kg Aardappelen.
- Peper.
- Zout.
- 50 gr. Roomboter.
Bereiding:
1. Snijdt het vlees in blokjes (niet te klein).
2. Pel de uien en snijdt deze in halve ringen.
3. Smelt de Roomboter in de pan.
4. Voeg het vlees toe.
5. Doe er de bloem bij en meng dit door elkaar.
6. Voeg naar smaak peper en zout toe.
7. Als het vlees goed aangebakken is, de uienringen toevoegen. Dit alles
bakken tot de uien glazig zijn.
8. Voeg nu 600 ml. water en de 2 zakjes knorr hollandse hacheemix toe.
9. Roer dit alles door elkaar en voeg nu een flinke scheut Rode wijn of Rodewijn azijn toe.
10. Laat dit alles 7 a 8 uur op low in de slome pruttelen.
Dien dit op met gekookte aardappelen.
Eet smakelijk.
