Duitse Curryworst
Ingredienten:
- 12 Saucijzen (Varken of Rund)
- 330 mL tomaten frito (Heinz of gepureerde tomaten)
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 uien, fijn gesnipperd
- 1,5 el balsamico azijn
- 1 el sojasaus (minder zout)
- 1 el worchestershire saus
- 1 el honing
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder of cayennepeper
- 3 el kerriepoeder
- 1,5 el donkere basterdsuiker
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Slowcooker invetten, alles in de pan doen (m.u.v. worsten) en goed mengen. Wil je de worsten uiteindelijk met een hard velletje? Bak ze eerst iets aan en schep ze daarna in de pan. Zacht velletje? Gewoon ongebakken bijvoegen. Goed omscheppen en 5.5 uur op low. Na 5 uur omscheppen en saus binden met maïzena. Lekker op een broodje, patat of met zuurkool.
Eet smakelijk.

Bron:
Debie Heijmans.